Skip links

Ha arribat el final per a les pantalles, els teclats i els ratolins

The XR Date va tornar amb XR Design com a part de la programació del Madrid Design Festival. Aquesta edició de l’any va comptar amb la presència de tres experts espanyols, que van explicar com la tecnologia aplicada al disseny ens ofereix la capacitat de submergir-nos en diferents espais, visualitzar múltiples contextos i facilitar la creació i presa de decisions.

Un dels ponents va ser Pedro Mújica, enginyer en Ciències de la Computació: “Ha arribat el final per a les pantalles, els teclats i els ratolins. Ens cal un nou llenguatge per relacionar-nos amb les màquines. Passarem de tocar a sentir i tots els sentits intervindran en la nostra relació amb la màquina”. Per Múdica s’obre una nova era daurada en la interacció humà-màquina i les oportunitats per a la creativitat i el disseny seran úniques perquè caldrà redissenyar pràcticament tota l’experiència d’usuari i tots els interfícies (UX / UI) creats fins al moment.

Jesús Garrido, director comercial de Virtualware a Espanya va presentar les primeres sales de Realitat Virtual a escala real, multiusuari i creades a Espanya. Un nou desenvolupament que, per primera vegada, supera problemes tradicionals d’aquest tipus de sales (gestió complexa de l’operativa; múltiples sistemes, equips, dispositius, generació de continguts, etc.). “Per exemple, els enginyers d’una companyia poden ja revisar el disseny i prototipat d’un producte a escala real i de manera col·laborativa en realitat virtual i prendre decisions de forma consensuada sense necessitat de produir una maqueta física”, va explicar Jesús. Aquestes sales ja s’usen per mostrar nous productes a clients millorant notablement la seva experiència, formar equips en processos de treball de manera segura i eficient o investigar i desenvolupar noves aplicacions.

Per la seva banda, Luis Zunzunegui, partner de Propelland i Managing Director de la seva seu a Espanya, va explicar com aquest estudi de disseny global (Sant Francisco, Madrid i Mèxic) està ajudant a grans empreses (Pernod Ricard, Verisure/Securitas Direct, Coca-Cola, Audi, Banc Santander…) a transformar-se creant experiències disruptives per a les noves necessitats dels usuaris. “Per crear una estratègia duradora d’innovació cal invertir en la dada i entendre el seu paper protagonista en l’èxit d’aquesta estratègia.” I això és el que fan per exemple amb Pernod Ricard, Coca-Cola o Audi.

Zunzunegui va posar el focus en que “la innovació disruptiva fa servir la tecnologia com un mitjà, però ha de néixer d’un coneixement profund de les necessitats del client fins al punt d’arribar a ser predictius. I el canvi no només ve d’una aposta forta per la tecnologia sinó que també és fonamental un canvi radical en les organitzacions i, per tant, de les persones que hi treballen.”

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: espacio.fundaciontelefonica.com